"לא נכשלתי פעם אחת, פשוט מצאתי 10,000 דרכים בהן זה לא עבד". תומאס אדיסון
הסיבה שאנחנו לא מצליחים כמו שהיינו רוצים בחיים היא שאנחנו נמנעים בצורה שיטתית ממאמץ רגשי. בשביל להצליח בהכל עלינו לפתח את שריר כח הרצון על ידי דחיפת אזור הנוחות בכל הזדמנות. הכי חשוב זה לזהות את המצבים בהם המוח מנסה להימנע ומפחד ממאמץ רגשי, ולעשות הפוך על הפוך.
זה נכון גם לגבי הפחד מלגשת לאנשים וליזום קשרים, מומלץ לעשות צעדים קטנים וליצור קשר בהזדמנויות שיש, כדי לצבור תנופה בביטחון עצמי. ככל שנצליח וננצח את הפחד הקטן הזה, נוכיח לעצמנו שאנחנו חזקים, ונהיה פתוחים לאתגר הבא, עלינו לחשוב על הכל כאתגר, ועל עצמנו כגיבור או גיבורה הכובשים את האתגרים.
כשאנו נמנעים מאתגרים, לאט לאט הפחד משתלט ונהפך למשתק. לא מומלץ להגיע למקום הזה. כח רצון הוא הוא משהו שדורש מומנטום, עשייה הדרגתית של דברים קטנים שאנחנו לא רוצים לעשות, עד שמצטברת תנופה לעשיית דבר גדול.
"המחר" לעולם לא יגיע, מחר יהיה "היום", מחרתיים גם יהיה "היום". עשו את זה עכשיו או לעולם לא.
עוד דרך לפתח את השריר הזה היא לשמור על רוטינה, ככל שהמוח מנהל יותר דברים שהוא צריך לעשות, ככה היכולת הזאת מתפתחת. כמובן שזה אמור להיעשות בהדרגה ובעדינות, כי כידוע יש בגוף מנגנון הומאוסטזיס שינסה להחזיר את המצב לקדמותו ולשמור על האיזון. חשוב לא להאשים את עצמנו כשלא יוצא, האשמה רק מעכבת ומשתקת אותנו. עדיף לאפשר לעצמנו ניסיון וטעיה בריאים בדרך להצלחה. הדרך להצלחה בנויה מאלפי כישלונות, אז כישלון הוא דבר נחוץ, אין מה לפחד ממנו.
טיפ לטיפול בדחיינות: שימו לב שאנחנו דוחים דברים בעזרת פעולות אחרות. כשיש משהו חשוב לעשות אנחנו מתחילים לשטוף ולעשות דברים שבדרך כלל אנחנו לא אוהבים, כל דבר רק לא לגעת במשימה הכואבת. הדרך לפתור את זה היא לא לסגת למשימות שוליות אלא לשבת בשקט ולהכיל את ההתנגדות, לא לברוח לסרטים או לפעולות מסיחות דעת. אם אצליח לשבת ולהכיל את ההתנגדות מספיק זמן אבין שאני לא יכול לדחות יותר, אני לא משאיר לדחיינות פתח אלא יושב בשקט ומחכה שאתחיל בפעולה הנדרשת.
———————
אנא, שתפו את הקטע עם חבר או חברה שזה יכול לעזור להם
סדר יומי נכון – עוד נקודה חשובה מאוד הקשורה לנושא.
תמכו ביוצר התוכן בפטראון
עשו לייק לעמוד הפייסבוק הרשמי כדי להתעדכן בפוסטים חדשים
ערוץ Tree of Wisdom ביוטיוב
להשאיר תגובה